Coaching Enikővel

LIFE COACHING

Biztosan te is tapasztaltad már, hogy szárnyakat képes adni a diákjaid számára, ha nem csupán akként látod őket, ahogy az adott napon teljesítenek az iskolában, hanem látod bennük a lehetőségek végtelen tárházát, amivel ők rendelkeznek, s látod a fényt, ami bennük ragyog. Látod, hogy a megfelelő körülmények, a személyre szabott támogatás hatására milyen eredményeket képesek elérni az életük bármely területén.

A Life Coaching támogató folyamata megteremti azokat a személye szabott körülményeket, ahol az életedben felmerülő kérdésekre adott saját válaszaid meg tudnak születni, ezáltal a lehetőségeid, és az, hogy valójában mire vagy képes, élesebben kirajzolódhatnak előtted.

Mi a coaching?

A coaching egy különleges, professzionális munkafolyamat, melyben a partneri együttműködés az alapja egy olyan támogató légkör kialakításának, melyben a saját tempódban, a saját fejlődési utadat tudod járni.

A coach által a megfelelő időben feltett kérdések és a folyamatba esetlegesen bevitt eszközök arra ösztönözhetnek, hogy kézbe vedd a saját életed irányítását, a fejlődésed, s ezzel elindulhass a vágyaid, álmaid megvalósítása felé.

Hogyan néz ki ez a gyakorlatban?

A coaching folyamatot minden esetben megelőzi egy ingyenes, 30 perces előzetes konzultáció, mely arra szolgál, hogy kicsit megismerjük egymást. Itt felteheted a kérdéseidet, és megbeszéljük, nagyjából milyen témákat szeretnél érinteni a közös munka során. Csak ezen beszélgetés után kell eldöntened, hogy valóban szeretnéd-e elkezdeni velem a közös munkát.

Ha úgy döntesz, jössz, általában egy munkafolyamatban 5 alkalommal találkozunk, hetente – kéthetente egyszer, alkalmanként 50 perc időtartamban. A témát, amivel foglalkozunk, te hozod, én pedig a kérdéseimmel hozzásegítelek a témával kapcsolatos vágyott célod meghatározásához, s az ahhoz vezető lépések felvázolásához. Az elmozdulás a vágyott állapot felé már a közös munka közben meg szokott történni, ugyanis a folyamat a találkozásaink között is zajlik benned.

A coaching a kérdéseken kívül (ami egyébként az egyik legfontosabb eszköze) rendkívül széles szakmai eszköztárral dolgozik, melyek egy részét a pszichológia, vagy éppen a kommunikáció tudásanyagából veszi, ezáltal több segítő terület támogatása is megjelenhet egy folyamatban – természetesen szigorúan a szakmai kompetenciahatárok figyelembevétele mellett!

Mi nem a coaching?

Fontos tudnod!

A coaching nem terápia; alapvetően a jelenre fókuszálunk a jövőbeni elmozdulás érdekében – a múlt csak olyan szinten kerül elő a beszélgetéseink során, amely az adott probléma jelenben történő megértését segíti.
A coaching nem tanácsadás; a coach a folyamat egészében arra ösztönöz téged, hogy megtaláld a saját megoldásaid és válaszaid, melyek mindig is ott voltak benned.

Mikor segíthet?

Hogyan tudunk együtt dolgozni?

Ingyenes folyamatok

Támogatók által finanszírozott lehetőségek: az önismereti folyamatot ajándékba kaphatod például egy szülőtől, vagy az intézménytől, ahol dolgozol, stb. Ebben az esetben csak annyi a dolgod, hogy az ajándékutalványon szereplő azonosító szám segítségével felveszed velem a kapcsolatot időpontegyeztetés céljából.

Támogatási Alap segítségével megvalósuló lehetőségek: az Alapban összegyűlt pénzből létrejövő teljes coaching folyamatokra várólistát hoztam létre, amire jelentkezhetsz nálam az elérhetőségeim valamelyikén. Amint összegyűlik a pénz egy 5 alkalmas Life coaching folyamatra, rögtön felveszem a kapcsolatot a soron következő pedagógussal.

Becsületkasszás szolgáltatások

Ha nem szeretnél arra várni, hogy mások ajándékozzanak neked coaching folyamatot, de nincs lehetőséged a teljes összeget kifizetni, a becsületkasszás szolgáltatásaimat neked találtam ki! 

Fizess annyit, amennyit tudsz, én pedig a Támogatási Alap segítségével kiegészítem az összeget, ha szükséges! Fizethetsz alkalmanként, vagy előre, egy összegben – ez már részletkérdés, amit az első, ingyenes beszélgetés során tisztázunk majd.

LENNE MÉG KÉRDÉSED?

Ha úgy érzed, még több információra lenne szükséged, vagy nem tudod, hogy a téged foglalkoztató témát lehet-e coachingban tárgyalni, foglald le az időpontod egy ingyenes beszélgetésre!

MI A MINDFULNESS?

A mindfulnesst tudatos jelenlétnek, vagy éber figyelemnek is szokták fordítani. Szándékos odafordulást jelent a jelen pillanat felé, anélkül, hogy megítélnénk azt.

Számtalan olyan momentum van egy napunkban, amikor ezt a jelenlétet gyakorolhatjuk…

Ha rendszeresen gyakoroljuk a tudatos jelenlétet, annak jótékony hatásait is élvezhetjük:

MINDFULNESS COACHING

„Nem választhatjuk meg a külső körülményeinket, de mindig megválaszthatjuk, hogyan válaszolunk rájuk.” (Epiktétosz)

A mindfulness coaching során a hagyományos, külső célok mellett hangsúlyosan megjelenik a belső béke megteremtésére irányuló célkitűzés is. A coaching folyamat hozzásegíthet ahhoz, hogy felismerd az érzéseid, gondolataid, hiedelmeid, hogy tudatosodjon benned a saját működésed. A közös munka hatására ráérezhetsz arra, milyen, amikor a reaktív működésmód helyett kreatívan éled az életed.


A mindfulness coaching segíthet a belső tudatossághoz való kapcsolódásban.

A mindfulness coachingban olyan eszközöket, gyakorlatokat tanulhatsz és próbálhatsz ki, melyek segítik a jelen pillanat megélését. Ezeket minden esetben hozzád igazítjuk, s közösen döntünk a folyamatba emelésükről! 

Ilyenek lehetnek például: 

Ezen technikák gyakorlása, illetve a belső céllal való munka megjelenése miatt a mindfulness coaching során több, általában 7-8 alkalommal találkozunk, s egy-egy beszélgetés időtartama is kicsit hosszabb, általában 75 perc szokott lenni.

ÉRDEKEL A MINDFULNESS?

Ha szívesen részt vennél egy mindfulness coaching folyamatban, vagy kérdések merültek fel benned, foglalj időpontot egy ingyenes beszélgetésre!

MAGAMRÓL

Évtizedes, a közoktatásban tanárként eltöltött idő alatt a saját bőrömön tapasztaltam a szakma magasságait és mélységeit, erősségeit és gyenge pontjait. Tudom, hogy egy tanárban mennyi ambíció lehet, ami a mindennapok kihívásai között könnyen megfakulhat. Tudom, milyen mértékben terheltek túl a pedagógusok fizikailag és érzelmileg egyaránt, s hogy általában a saját maguk igényeit és szükségleteit a legutolsó helyre sorolják. Tudom, milyen fontos számukra, hogy szakmailag és emberileg egyaránt a legtöbbet hozzák ki magukból, hogy a diákjaik számára a lehető legmagasabb színvonalon tudják megtartani az óráikat.

S azt is tudom, milyen könnyű ebben szinte észrevétlenül a kiégés szélére sodródni. Tudom, mert én is megéltem…

Az önismeret manapság divatos téma, én mégis úgy látom, még mindig nagyon kevesen foglalkoznak a személyes jóllétükkel olyan mértékben, ahogy arra lehetőségük, illetve szükségük lenne. Még mindig él az emberekben az az elképzelés, hogy csak az fordul szakemberhez, akinek komoly mentális problémája van. Pedig az elmúlt időszak is megmutatta, hogy mennyire fontos lenne ezeket a rég elavult mintáinkat felülírnunk, s gondoskodnunk önmagunkról már a megelőzés szakaszában is.

Hosszú évek óta foglalkozom önismerettel, mindig az aktuális élethelyzetemnek megfelelő formában. Hiszem ugyanis, hogy az önmagunkra való tudatos odafigyelés elengedhetetlen része egy teljesebb életnek, melyben a túlélés helyett a megélésre tudunk fókuszálni.

TE IS EL SZERETNÉL INDULNI A SAJÁT UTADON?

Foglalj időpontot egy ingyenes beszélgetésre, hogy megbeszéljük miben tudok segíteni neked!

Shopping Cart